BENT U EEN EXPERT IN (COMPLEXE) LAADOPLOSSINGEN?

Door Pieter Zijlema

charging-stations pluq

Deel dit artikel

Wilt u een laadoplossing voor uw parkingsite in gang zetten? Dan adviseren wij u alle kennis te verzamelen die voorhanden is om samen met uw netwerkbeheerder en installatie-specialist het juiste plan te maken. E-charging is geen sinecure.

Misschien bent u faciliteitenmanager en wordt u geregeld verteld dat u geen laadpalen kunt aanleggen op uw parking. Vaak wordt met allerlei argumenten gespeeld.

De top drie die ons ter ore is gekomen:

  1. Er is te weinig stroomcapaciteit op de site
  2. De aanleg en aansluiting op het netwerk zijn erg ingewikkeld
  3. Piekbelastingen leggen uw hele bedrijf lam

Kennis van data-uitwisseling

Zulke argumenten jagen schrik aan, maar of ze kloppen is vers twee. U komt pas achter het antwoord wanneer u veel van e-charging begrijpt. U moet weten hoe data-uitwisselingen tussen aansluitingen verlopen en gevoel hebben voor economische en financiële overpeinzingen. Verder is creatief-denken-in-oplossingen vereist.

Vaak vanuit techniek gedacht

In de laadpalenbranche denken veel mensen vooral in technische kaders. Het ene bedrijf heeft verstand van meterkasten, het andere van kabels en weer een ander van versterkers en verdelers. D’r zijn maar weinig mensen en/of organisaties die het hele spectrum begrijpen en kunnen overzien. Het is dus niet zo vreemd als hotels, restaurants, schoolgebouwen, ziekenhuizen, kantoorpanden en andere instellingen de argumenten van installateurs en netwerkbeheerders voor waarheid houden.

Kan niet, bestaat niet

Met Pluq zijn wij 13 jaar actief in de internationale energiemarkt. Als vraagbaak en wandelende energie-encyclopedie valt het ons op dat er nog veel onbekend is over het vak. Vergelijk ons eens met een chirurg. Als die vaak dezelfde operaties verricht, wordt hij vanzelf een specialist. En specialisten zijn in staat om hickups, gedoe en onverwachte situaties netjes op te lossen.

Bij Pluq zijn wij bijvoorbeeld van mening dat ‘kan niet’ niet bestaat.

  1. Capaciteitsproblemen lossen we op met creatief denken. Wij stellen de laadintensiteit op uw site real time af met de capaciteit die in uw netwerk voorhanden is.
  2. De aanleg en installatie van laadpalen is zelden te complex. Het vereist scherp denkwerk, een goede voorbereiding, vaklui en een goede planning.
  3. Piekbelastingen zijn prima te controleren, zeker als we de laadpunten afwijkend instellen.

Maar aan de andere kant… misschien heeft het wel helemaal geen zin om u te vragen hoeveel u van laadpalen, netwerken en installatietechnieken weet. Het is feitelijk gezien niet relevant of u een expert bent of niet.

De vraag die we beter zouden stellen: wilt u laadpalen op uw parking?

Is het antwoord ‘ja’, dan mag u kosteloos gebruikmaken van onze kennis.

We zullen u die graag etaleren.


Second opinion

Is uw locatie klaar voor laadpalen? Nee?

Stuur een e-mail naar info@pluq.eu en we nemen contact met u op.