BRIEF VAN PIETER ZIJLEMA, HOOFD LAADPALEN BIJ PLUQ

Door Pieter Zijlema

ceo pieter pluq

Deel dit artikel

Een paar jaar geleden maakte ik een afspraak met mezelf. ‘Pieter’, zei ik, ‘je gaat niet aan de zijlijn staan toekijken hoe de polen smelten en de zeespiegel stijgt’.

De opwarming van de aarde houdt me al geruime tijd bezig. Afgaande op alle onderzoeken is het erop of eronder. Persoonlijk vind ik dat we onze kinderen niet mogen opzadelen met een wereld die onleefbaar dreigt te worden. Dat kunnen we niet maken…

Volgens het IPCC hebben we ons lot in eigen hand. We hoeven geen draconische maatregelen te nemen om veel van de broeikasgassen terug te dringen en de lucht weer schoon te krijgen. Als we met z’n allen overstappen naar elektrisch rijden, zijn we al een eind op weg.

Daarom zijn we Pluq begonnen. We voorzien scholen, restaurants, hotels, musea, ziekenhuizen, parkeergarages, instellingen, pretparken, dierentuinen en bedrijven met een eigen parkeerlocatie van laadpunten. Door de units kosteloos aan te bieden, zijn ze voor iedereen toegankelijk, dus ook voor bedrijven die geen budget hebben om erin te investeren. Doordat er nu meer laadpunten komen, kiezen mensen makkelijker voor elektrisch. Er worden nu al meer EV’s verkocht dan benzineauto’s.

Inmiddels werk ik ruim 12 jaar aan de energietransitie. Ik heb strategische posities bekleed bij grote energiebedrijven. Hoewel overal inspirerende dingen gebeuren, vond ik dat het te langzaam gaat.”

VERANDERING BEGINT BIJ DOEN.

Mobiliteit moet zo snel mogelijk elektrisch worden. We hebben allemaal belang bij schone lucht. Daarom nodig ik je uit om samen de toekomst van onze kinderen veilig te stellen. Staande aan de zijlijn gaan we het verschil niet maken. Doe je mee?

Pieter Zijlema

CEO PLUQ