TREES FOR ALL: TWEE BOMEN VOOR ELKE LAADPAAL

Door Pieter Zijlema

laadpalen pluq

Deel dit artikel

Bij Pluq geloven we in een betere en duurzame wereld. We doen alles wat in ons vermogen ligt om hier een bijdrage aan te leveren. Daarom zijn we partner geworden van Trees for All. Voor elke laadpaal die wij plaatsen plant Trees for All twee bomen in een bos: 1 in Nederland en 1 op een andere plek in de wereld, Ghana, Oeganda of Vietnam.

Trees for All is wereldwijd actief. Daar ligt een simpele redenering aan ten grondslag: het leven stopt niet bij Nederland. Bomen zijn overal op aarde onmisbaar. Ze geven ons zuurstof, schone lucht, voedsel, bescherming, verkoeling en water. Bossen zijn belangrijk voor de biodiversiteit en bieden een leefomgeving voor ontelbaar veel planten en dieren.

Pluq is fan van Trees for All. We houden van organisaties die zich inzetten voor een betere wereld en zijn onder de indruk van wat Trees for All al heeft bereikt.

6,8 miljoen bomen en struiken geplant in Nederland en het buitenland

64 duurzame bosprojecten gerealiseerd

475.955 ton CO2 gecompenseerd via gecertificeerde credits

Pluq is een van de duizend bedrijven waar Trees for All mee samenwerkt. Alleen samen kunnen we een betere wereld realiseren. We vinden het een prachtig idee dat ‘onze’ bomen bijvoorbeeld in Oeganda worden geplant. Het Kibale National Park is een van de mooiste regenwouden in Oost-Afrika. Maar olifantsgras heeft een  deel van Kibale overwoekerd. Trees for All helpt de lokale bevolking al sinds 2018 met de aanplant van inheemse bomen in de vergraste delen, zodat er weer een rijk planten- en dierenleven kan ontstaan

Maar ook dichter bij huis gebeuren fantastische dingen. In samenwerking van Landschap Overijssel realiseert Trees for All op 5 locaties in Twente nieuwe bossen. Er worden ruim 20.000 bomen geplant, waardoor het landschap aan biodiversiteit wint en een hoge landschappelijke waarde krijgt.

De natuur moet overal worden versterkt”, vindt Simone Groenendijk, de directeur van Trees for All. “We bevinden ons in de eerste helft van een belangrijk decennium waarin iedereen het verschil kan en moet maken. On ons streven naar welvaart hebben we onze wereld in gevaar gebracht. En daarmee ook de toekomst van volgende generaties. We hebben te maken met klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit. De bron van al het leven – de natuur – hebben we geëxploiteerd en vernietigd. Daardoor worden veel dieren, bomen en planten met uitsterven bedreigd. Onze aarde warmt op. Wetenschappers hebben berekend dat als de temperatuur meer dan 1,5 °C stijgt, dat grote gevolgen heeft voor al het leven op aarde. Kortom, alle seinen staan op rood. En daarom gaan wij voor groen.”

DAAR ZIJN WE HET HELEMAAL MEE EENS.

Met het plaatsen van laadinfrastructuur proberen wij ervoor te zorgen dat elektrisch rijden gemakkelijker en aantrekkelijker wordt. Meer elektrische auto’s op groene energie betekent minder broeikasgassen en dat is goed voor het klimaat en het leven op aarde.

Om de wereld duurzaam te maken en de lucht gezond te houden, is actie vereist.