Kinderen met kanker verdienen onze steun

charching for children

Deel dit artikel

In Duitsland zijn de eerste goede doelenlaadpalen van ‘Charging for Children’ in gebruik genomen. Het 5-sterrenhotel Traube Tonbach in Baiersbronn heeft vier stations in zijn parkeergarage laten installeren. Van elk geladen kWh gaat een deel van de opbrengst naar de Duitse Stichting voor Kinderkanker (DKKS).

‘Charging for Children’ is een project van Pluq in Duitsland. Charging for Children heeft twee doelen:

  • We willen kinderen een leefbare toekomst geven
  • We steunen kinderen en jongeren met kanker en hun familie.
Pluq gelooft in een geef- en deeleconomie. Daarom werken we samen met verschillende liefdadigheidsorganisaties in heel Europa, waaronder het KWF. Het idee om ook in Duitsland kinderen en jongeren met kanker en hun familie te steunen was snel geboren. Raphaela Marlene von Andesch Steinbach is een van de vertegenwoordigers van Pluq in Duitsland. “Toen Pluq me vroeg wat een goed doel zou zijn om in Duitsland te gaan steunen, was het antwoord eenvoudig. 15 jaar geleden heb ik de Duitse Stichting voor Kinderkanker leren kennen en sindsdien steun ik deze prachtige organisatie. Mijn antwoord luidde dus: DKKS. Eigenlijk was het project in een dag geboren.”

De DKKS reageerde enthousiast op het voorstel. Directeur dr. Dirk Hannowsky wil de ingezamelde donaties gebruiken om het uitgebreide dienstenpakket voor kinderen en jongeren met kanker en hun families te financieren. Daaronder valt bijvoorbeeld de financiering van onderzoek. Daarnaast heeft DKKS twee faciliteiten, de Sylt Kliniek en het Bospiratenkamp, die alle hulp kunnen gebruiken. Net als het sociale fonds voor hulpbehoevende gezinnen met een kind dat aan kanker lijdt, informatiebijeenkomsten, brochures en andere ondersteuning. “Ons werk wordt gefinancierd door donaties. We zijn daarom erg blij met de veelbelovende samenwerking met ‘Charging for Children’ en Pluq”, aldus de heer Hannowsky.

Eerste ‘Charging for Children’ laadstations in het Zwarte Woud

De eerste samenwerkingspartner van Pluq en ‘Charging for Children’ in Duitsland is het adembenemend mooie hotel Traube Tonbach in het Zwarte Woud. “Ik ben blij dat we onze hotelgasten met e-auto’s nu laadfaciliteiten kunnen bieden. Ik vind het geweldig dat ze tegelijkertijd kinderen en jongeren met kanker steunen,” zegt Matthias Finkbeiner, directeur van het 5-sterrenhotel. “Zo maken we iedereen blij en voegen we iets moois toe aan de samenleving.”

Eerste Charging for Children laadstation in Duitsland
Feestelijke onthulling van eerste Charging for Children-laadstation bij Traube Tonbach.

Pluq heeft inmiddels al meer dan 1250 oplaadpunten in Europa geïnstalleerd. In de komende drie jaar zullen naar verwachting enkele duizenden e-laadpunten in Duitsland worden geplaatst. Om nog meer donaties voor de Duitse Stichting Kinderkanker te genereren, is bovenop elk Charging for Children-oplaadstation een QR-code geplakt die rechtstreeks naar het donatieformulier van de stichting leidt. “Hoe meer bedrijven meedoen, hoe groter de kans dat we onze doelstellingen bereiken”, zegt Pieter Zijlema, CEO van Pluq. Samen met chef Duitsland, Maurits Seidl was hij bij de ingebruikname aanwezig. Het bevestigde zijn stelling dat “alle kinderen een gezonde toekomst verdienen. En snel ook.”