Brief van Pieter Zijlema, ceo van Pluq

Door Pieter Zijlema

Pieter Zijlema, CEO Pluq

Deel dit artikel

Een paar jaar geleden maakte ik een afspraak met mezelf. ‘Pieter’, zei ik, ‘je gaat niet aan de zijlijn staan toekijken hoe de polen smelten en de zeespiegel stijgt’.

De opwarming van de aarde houdt me al heel lang bezig. Afgaande op alle onderzoeken is het erop of eronder. Persoonlijk vind ik dat we onze kinderen niet mogen opzadelen met een wereld die onleefbaar dreigt te worden. Dat kunnen we niet maken…

Volgens het IPCC (The Intergovernmental Panel on Climate Change) hebben we ons lot in eigen hand. We hoeven geen draconische maatregelen te nemen om veel van de broeikasgassen terug te dringen en de lucht schoner te krijgen dan ze nu is. Als we massaal overstappen naar elektrisch rijden, zijn we al een eind op weg.

Daarom zijn we Pluq begonnen. We voorzien scholen, restaurants, hotels, musea, ziekenhuizen, parkeergarages, instellingen, pretparken, dierentuinen, sportverenigingen, golfclubs, maneges en kantoren met een eigen parkeerlocatie van laadpunten. Door de units kosteloos aan te bieden zijn ze voor elke organisatie toegankelijk, dus ook voor bedrijven die geen budget hebben om erin te investeren. Daarom hebben slimme hotels nu al gratis laadstations op hun terrein. Hoe meer laadunites er wereldwijd verrijzen, des te aantrekkelijker elektrisch rijden wordt. 

De tekenen zijn positief. Er worden nu al meer EV’s verkocht dan benzineauto’s.

Ik werk al bijna 15 jaar aan de energietransitie. In die periode heb ik strategische posities bekleed bij grote energiebedrijven. Hoewel overal inspirerende dingen gebeuren, merkte ik dat de veranderingen te langzaam gaan. Om snelheid te maken is flexibiliteit nodig. Met een scale-up als Pluq gaat dat makkelijk dan met een grote corporate.  

VERANDERING BEGINT BIJ DOEN.

Mobiliteit moet. wat mij betreft, zo snel mogelijk elektrisch worden. Ieder mens heeft belang bij schone lucht. Daarom nodig ik je uit om samen met ons de toekomst van onze kinderen veilig te stellen. Staande aan de zijlijn zullen we het verschil niet maken. Daarom ben ik het speelterrein ingestapt. 

Ik nodig je uit om dat ook te doen. 

Zo maken we met elkaar het verschil voor onszelf en alle generaties die nog gaan komen. 

Pieter Zijlema

CEO Pluq