Trees for all: twee bomen voor elke Pluq-laadpaal

Door Pieter Zijlema

laadpalen pluq

Deel dit artikel

Bij Pluq geloven we in een betere, duurzame wereld. We doen alles wat in ons vermogen ligt om hier een bijdrage aan te leveren. Daarom zijn we partner geworden van Trees for All. Voor elke laadpaal die wij plaatsen plant Trees for All twee bomen in een bos: 1 in Nederland en 1 op een andere plek in de wereld.

Trees for All is wereldwijd actief. Daar ligt een simpele redenering aan ten grondslag: het leven stopt niet bij Nederland. Bomen zijn overal nodig en onmisbaar. Ze geven zuurstof, schone lucht, voedsel, bescherming, verkoeling en water. Bossen zijn een bron van biodiversiteit en bieden een leefomgeving aan ontelbaar veel planten en dieren.

Fantastische resultaten

Pluq is fan van organisaties die zich inzetten voor een betere wereld. Het is geweldig wat Trees for All al heeft bereikt.

  • 6,8 miljoen bomen en struiken geplant in Nederland en het buitenland
  • 64 duurzame bosprojecten gerealiseerd
  • 475.955 ton CO2 gecompenseerd via gecertificeerde credits

Trees for All plant bijvoorbeeld bomen in het Kibale National Park in Oeganda. Kibale is een van de mooiste regenwouden van Oost-Afrika, maar wordt geteisterd door olifantengras. Trees for All helpt de lokale bevolking al sinds 2018 via de aanplant van inheemse bomen het woekerende gras terug te dringen, zodat er weer een rijk planten- en dierenleven kan ontstaan.

Ook dichter bij huis doet Trees for All fantastische dingen. In samenwerking van Landschap Overijssel legt de organisatie op vijf verschillende locaties in Twente nieuw bos aan. Er zijn ruim 20.000 bomen geplant, waardoor het landschap een hoge landschappelijke waarde krijgt.

De toekomst van volgende generaties is in gevaar

“De natuur moet overal worden versterkt”, vindt Simone Groenendijk, directeur van Trees for All. “In ons streven naar welvaart hebben we onze wereld in gevaar gebracht. En daarmee ook de toekomst van volgende generaties. We hebben te maken met klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit. De bron van al het leven, de natuur, wordt geëxploiteerd en stilaan vernietigd. Veel dieren, bomen en planten worden met uitsterven bedreigd. Onze aarde warmt ondertussen op. Wetenschappers hebben berekend dat een temperatuurstijging van meer dan 1,5 °C grote gevolgen heeft het leven op aarde. Kortom, alle seinen staan op rood. En daarom gaan wij voor groen.”

DAAR ZIJN WE HET GRONDIG MEE EENS.

Met het financieren, plaatsen en beheren van laadstations willen wij elektrisch rijden gemakkelijker en aantrekkelijker maken. Meer elektrische auto’s op groene energie betekent minder broeikasgas in de lucht. En dat is goed voor het klimaat en het leven op aarde.

Om de wereld duurzaam te maken en de lucht gezond te houden, is actie vereist. Pluq is een van de duizend bedrijven waar Trees for All mee samenwerkt. Samen kunnen we een betere wereld realiseren. Daarom plant Trees for All voor elke laadpaal die we installeren twee bomen in een bos, waar ook ter wereld.