Hoe vastgoedbeheer een succes wordt met laadinfra: 5 essentiële tips!

sana

Deel dit artikel

Bent u een vastgoedbeheerder die op zoek is naar manieren om uw vastgoed-portfolio te optimaliseren en tegelijkertijd duurzame oplossingen te bieden? Het installeren van laadpalen kan een slimme zet zijn om vastgoed aantrekkelijker te maken voor huurders en bezoekers. In dit artikel delen we 5 essentiële tips om laadpalen succesvol te integreren in uw vastgoedbeheer.

Tip 1: Locatie is key. Het kiezen van de juiste plek voor uw laadpalen kan het gebruik ervan maximaliseren en de efficiëntie verbeteren.

Tip 2: Zorg voor voldoende laadcapaciteit. Niets is zo frustrerend als een laadpaal die constant bezet is. Zorg er dus voor dat u voldoende laadpunten laat installeren om aan de (groeiende) vraag te voldoen.

Tip 3: Denk aan de toekomst. Met de groeiende populariteit van elektrische voertuigen is het belangrijk om een laadplein gemakkelijk te kunnen uitbreiden.

Tip 4: Kies voor slimme technologie. Een smart charging netwerk kan niet alleen het laadproces optimaliseren, maar ook inzicht geven in het verbruik en gebruikersgegevens verzamelen.

Tip 5: Zorg voor goede communicatie. Informeer huurders en bezoekers over de komst van de laadpalen en hoe ze ervan gebruik kunnen maken.

Door deze tips toe te passen, kunt u laadpalen succesvol integreren in uw vastgoedbeheer en een duurzame oplossing bieden voor uw gebruikers.

Voordelen van laadstations voor vastgoedbeheer

Het integreren van laadstations in vastgoedbeheer biedt verschillende voordelen. Ten eerste trekt het potentiële huurders en bezoekers aan die elektrische voertuigen bezitten. Dit kan uw bezettingsgraad verhogen en u onderscheiden van concurrenten.

Bovendien draagt het aanbieden van laadstations bij aan een duurzamere en milieuvriendelijkere omgeving. Elektrische voertuigen zijn uiteindelijk minder belastend dan benzineauto’s en verminderen de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Door laadstations aan te bieden, kunt u uw steentje bijdragen aan een groenere toekomst.

Daarnaast kunnen laadstations een extra inkomstenbron vormen. Wanneer u bijvoorbeeld kiest voor Charging as a Service van Pluq, ontvangt u per geladen kilowattuur een vergoeding, bovenop de elektriciteitskosten, waardoor u extra inkomsten genereert.

Statistieken over het gebruik van laadstations voor vastgoedbeheer

Het aantal elektrische voertuigen blijft groeien, en daarmee ook de vraag naar laadstations. EV’s vertegenwoordigen nu 15,7% van de nieuwe auto’s. Omdat Europa streeft naar groenere mobiliteit zal het percentage elk jaar verder stijgen, tot in 2030 alle nieuwe auto’s elektrisch moeten zijn.

Er is dus een toenemende behoefte aan laadinfrastructuur. Volgens een onderzoek van Bloomberg New Energy Finance zal het aantal laadpunten voor elektrische voertuigen wereldwijd groeien van ongeveer 1,3 miljoen in 2020 naar meer dan 12 miljoen in 2025. Pluq doet daar flink aan mee. Wij hebben ons tot doel gesteld om in 2030 minstens 30.000 laadpunten in Nederland, België en Duitsland te exploiteren, waarvan het merendeel op parkeervoorzieningen van vastgoedeigenaren en -beheerders zal staan.

Deze statistieken benadrukken het belang van het integreren van laadstations in uw vastgoedbeheer. Door vroeg in te spelen op deze groeiende vraag, kunt u uw eigendommen aantrekkelijker maken voor huidige en toekomstige huurders.

Lees ook: Met laadpalen van Pluq helpen vastgoedeigenaren zichzelf, hun huurders en het klimaat.

Tips voor een succesvolle integratie van laadstations voor vastgoedbeheer

Nu u op de hoogte bent van de voordelen en groeiende vraag naar laadstations voor vastgoedbeheer, is het tijd om te kijken naar enkele essentiële tips om een succesvolle integratie te bewerkstelligen. Hier zijn 5 tips om u op weg te helpen:

Tip 1: Locatie is essentieel

Bij de keuze van de locatie voor laadstations is het belangrijk om rekening te houden met de behoeften van huurders, medewerkers en bezoekers. Plaats de laadstations op strategische locaties, zoals parkeerplaatsen die gemakkelijk toegankelijk zijn en voldoende ruimte bieden voor het opladen van meerdere voertuigen tegelijkertijd. Dit maximaliseert het gebruiksgemak en de efficiëntie van de laadstations.

Het is belangrijk om samen te werken met een gekwalificeerde installateur om ervoor te zorgen dat de elektrische installaties op de locatie klaar zijn voor het gebruik van laadstations.

Tip 2: Zorg voor voldoende laadcapaciteit

Niets is frustrerender dan een laadstation dat voortdurend bezet is. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om voldoende laadcapaciteit te installeren die voldoet aan de vraag van uw huurders en bezoekers. Voer een analyse uit van het aantal elektrische voertuigen dat uw eigendommen bezoekt en schat de laadbehoeften in.

Als vuistregel kunt u ervan uitgaan dat minstens 10% van de parkeerplaatsen laadstations moet hebben. Veel organisaties nemen 25% inmiddels als uitgangspunt. Dit zorgt ervoor dat er voldoende laadmogelijkheden beschikbaar zijn voor alle gebruikers.

Daarnaast is het zaak om de elektrische infrastructuur op de locatie scherp te analyseren en te optimaliseren. U zult moeten checken of uw contract met uw energieleverancier voldoende capaciteit biedt om laadstations te installeren. Samen met u zullen we uitrekenen of het gecontracteerde vermogen volstaat om het aantal laadpalen te exploiteren waar huurders mogelijk om vragen. Zeker in tijden van netcongesties zijn deze data essentieel. Het gecontracteerde vermogen kan in regio’s waar netcongestie een probleem is, namelijk niet naar boven worden bijgesteld. U moet het doen met wat u heeft. Vervolgens moet u berekenen hoeveel capaciteit uw primaire processen opslokken en of voldoende ruimte overblijft om elektrische auto’s op te laden. Meestal is dat wel het geval. We maken er u alleen op attent dat het geen vanzelfsprekendheid is.

Tip 3: Denk aan de toekomst

Bij het kiezen van laadstations is het belangrijk om te denken aan de toekomst. De populariteit van elektrische voertuigen groeit snel en het is essentieel om laadstations te kiezen die kunnen worden uitgebreid om aan de toenemende vraag te voldoen.

Kies voor laadstations die modulair zijn en gemakkelijk kunnen worden uitgebreid met extra laadpunten. Dit zorgt ervoor dat u uw laadinfrastructuur kunt aanpassen aan de groeiende vraag zonder grote investeringen te hoeven doen. Flexibiliteit is de sleutel tot een succesvolle integratie van laadstations voor vastgoedbeheer.

Tip 4: Maak gebruik van slimme technologie

Slimme laadstations, uitgevoerd met load balancing, hebben veel voordelen ten opzichte van traditionele laadstations. De stations kunnen niet alleen het oplaadproces en het energiemanagement van de locatie optimaliseren, maar geven ook inzicht in het energieverbruik en data over laadbehoeften en -gewoonten van automobilisten.

Met slimme laadstations kunt u het oplaadproces plannen op basis van de energiebehoefte en (dynamische) energietarieven. Dit kan helpen om de elektriciteitskosten te beperken en overbelasting van het elektriciteitsnet te voorkomen.

Bovendien kunnen slimme laadstations gebruikersgegevens verzamelen, zoals het aantal laadbeurten en de duur van het opladen. Deze gegevens kunnen waardevol zijn bij het analyseren van het gebruik van laadstations en het optimaliseren van uw vastgoedbeheer.

Tip 5: Zorg voor goede communicatie

Goede communicatie is essentieel bij het integreren van laadstations in uw vastgoedbeheer. Informeer uw huurders en bezoekers over de aanwezigheid van de laadstations en hoe ze deze idealiter gebruiken.

Zorg voor duidelijke bewegwijzering en instructies bij de laadstations, zodat gebruikers gemakkelijk de laadpunten kunnen vinden en begrijpen hoe ze hun voertuigen moeten opladen. Daarnaast kunt u ook informatie verstrekken via uw website, nieuwsbrieven of sociale media om potentiële huurders en bezoekers op de hoogte te stellen van uw laadfaciliteiten.

Het belang van goede laadinfrastructuur voor vastgoedbeheer

Een goede laadinfrastructuur is van cruciaal belang voor een succesvolle integratie van laadstations in vastgoedbeheer. Zonder een betrouwbare en veilige infrastructuur kunnen de laadstations niet naar behoren functioneren en kunnen gebruikers gefrustreerd raken.

Het is belangrijk om samen te werken met een ervaren en betrouwbare laadstationprovider bij het implementeren van laadstations in uw vastgoedbeheer. Deze provider kan u helpen bij het ontwerpen en installeren van de juiste laadinfrastructuur die voldoet aan uw specifieke behoeften.

Een goede laadinfrastructuur omvat niet alleen de laadstations zelf, maar ook de benodigde elektrische installaties en bekabeling. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de elektrische infrastructuur voldoet aan de geldende veiligheidsnormen en dat de laadstations op de juiste manier worden geïnstalleerd en onderhouden.

Daarnaast moet u ook rekening houden met de mogelijkheid om de laadstations op afstand te beheren en te monitoren. Dit kan helpen bij het oplossen van eventuele storingen, het bijhouden van het energieverbruik en het verzamelen van gebruikersgegevens. Het is mogelijk om de financiering, de aanleg, het onderhoud en beheer onder te brengen bij 1 partij die alles kosteloos voor u uitvoert. Pluq is zo’n partij. We exploiteren inmiddels 1500 laadpalen in 5 Europese landen.

Het implementeren van laadstations voor vastgoedbeheer in uw gebouw

Het implementeren van laadstations voor vastgoedbeheer in uw gebouw vereist enige planning en voorbereiding. Hier zijn enkele stappen die u kunt volgen om een succesvolle implementatie te waarborgen:

  1. Voer een behoefteanalyse uit: identificeer het aantal potentiële gebruikers en schat de laadbehoefte in op basis van het aantal elektrische voertuigen in uw gebouw.
  2. Ontwerp de laadinfrastructuur: werk samen met een laadpaalprovider om de locaties van de laadstations te bepalen, de benodigde laadcapaciteit te berekenen en de elektrische installaties te plannen
  3. Installeer de laadstations: laat de laadstations aanleggen door een gekwalificeerd installateur. Zorg ervoor dat alle elektrische installaties voldoen aan de geldende veiligheidsnormen.
  4. Test en verifieer: test de laadstations grondig om ervoor te zorgen dat ze naar behoren functioneren. Controleer de laadsnelheid, de betrouwbaarheid en de gebruiksvriendelijkheid van de stations.
  5. Onderhoud en beheer: zorg voor regelmatig onderhoud en monitoring van de laadstations. Werk samen met een laadstationprovider die onderhoudsdiensten aanbiedt om ervoor te zorgen dat de laadstations altijd optimaal presteren.

Het kiezen van de juiste laadstationprovider voor vastgoedbeheer

Het kiezen van de juiste laadstationprovider is essentieel voor een succesvolle integratie van laadstations in uw vastgoedbeheer. Hier zijn enkele factoren waarmee u rekening moet houden bij het selecteren van een provider:

  • Ervaring en expertise. Kies voor een provider met ervaring en expertise op het gebied van laadinfrastructuur. Ze moeten bekend zijn met de nieuwste technologieën en trends in de sector.
  • Betrouwbaarheid en kwaliteit. Zorg ervoor dat de laadstations van de provider betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. Ze moeten voldoen aan de geldende veiligheidsnormen en een lange levensduur hebben.
  • Schaalbaarheid. Kies voor een provider die schaalbare oplossingen biedt. Dit stelt u in staat om uw laadinfrastructuur gemakkelijk uit te breiden naarmate de vraag groeit.
  • Service en ondersteuning. Controleer of de provider goede service en ondersteuning biedt. Ze moeten in staat zijn om eventuele storingen snel op te lossen en te zorgen voor regelmatig onderhoud van de laadstations.
  • Kosten. Vergelijk de kosten van verschillende providers en zorg ervoor dat u een goede prijs-kwaliteitverhouding krijgt. Let op eventuele bijkomende kosten, zoals installatie- en onderhoudskosten.

Door laadstations te integreren, kunnen vastgoedbeheerders hun eigendommen aantrekkelijker maken voor huurders en bezoekers, terwijl ze ook bijdragen aan een duurzamere samenleving.

Conclusie: De toekomst van laadstations voor vastgoedbeheer

Laadstations zijn een belangrijk onderdeel van de toekomst van vastgoedbeheer. Met de groeiende populariteit van elektrische voertuigen wordt de vraag naar laadstations steeds groter.

Als vastgoedbeheerder kunt u profiteren van deze trend door laadstations te integreren in uw eigendommen. Door de juiste locaties te kiezen, voldoende laadcapaciteit te installeren, slimme technologie te gebruiken, goede communicatie te waarborgen en samen te werken met een betrouwbare laadstationprovider, kunt u een succesvolle integratie van laadstations bewerkstelligen.

Laadstations bieden voordelen zoals het aantrekken van huurders en bezoekers, het bijdragen aan een duurzamere omgeving en het genereren van extra inkomsten. Door te investeren in laadstations voor vastgoedbeheer kunt u uw eigendommen toekomstbestendig maken en inspelen op de groeiende vraag naar laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen.

Kortom, laadstations zijn niet alleen een slimme zet voor vastgoedbeheer, maar ook een stap in de richting van een duurzamere toekomst.

Op zoek naar laadinfra?

Plan een gesprek