mobiele ondersteuning verkoopproces

Onze klant

mobiele ondersteuning verkoopprocesWij zelf! Om goed advies te geven aan onze klanten is ook onderzoek nodig naar nieuwe technologische ontwikkelingen.

Het vraagstuk

We zien dat veel klanten de rapportage en monitoring van operationele bedrijfsprocessen als zeer complex ervaren. Om te bewijzen dat dit met nieuwe technologie vereenvoudigd en efficiënter gemaakt kan worden, heeft mindsteps een R&D project ‘mobiele ondersteuning verkoopproces’ uitgevoerd. Focus werd het verkoopproces, waarbij we tevens als doel hebben gesteld om te onderzoeken of bepaalde stappen binnen het proces door mobiele apps ondersteund konden worden.

Onze aanpak

Analyse van een bestaand verkoopproces, plus onderzoek naar passende systeemarchitectuur.

Ons advies

Op basis van onze analyse hebben we gekozen om een prototype te bouwen, met behulp van de volgende tools:

  • Drools/jBPM – jBoss Business Process Modeling en Rules engine component
  • GWT – Google Webapplicatie ontwikkelcomponent

Realisatie van de opdracht

We hebben het nieuwe proces ontworpen, inclusief gebruikersinterface (waarin we uiteraard sterk rekening houden met usability) met behulp van een BPM-oplossing (Business Process Modeling). We hebben een prototype ontwikkeld, gebaseerd op geadviseerde referentiearchitectuur. Zowel in analysefase als bouwfase hebben we gebruik gemaakt van de agile ontwikkelmethodiek: SCRUM.

Resultaat

We hebben in dit prototype aangetoond dat:

  • Mobiele applicaties ter ondersteuning van het verkoopproces erg handig en efficient zijn bij het goedkeuren van orders
  • Via een dynamisch tabletscherm, een realtime overzicht gegeven kan worden van de status van de order in het back-end systeem, waarbij veranderingen  realtime worden doorgestuurd naar de tablet (of de webbrowser op de desktop).
  • Precies bijgehouden kan worden wat in het proces gebeurt, door een workflow en besluitvormingstabel in te richen in de back-end (met BPMN2), inclusief een bedrijfsprocesmonitor.

Kortom: het verkoopproces is hiermee aanzienlijk vereenvoudigd door o.a. inzet van mobiele applicaties gericht op optimale workflow ondersteuning, rapportage en monitoring.