EV Charging als marketingtool: versterk uw bedrijf met duurzaamheid en innovatie

pluqlandingpage mobile

Deel dit artikel

Elektrische voertuigen (EV’s) winnen snel aan populariteit, en met deze toename komt ook de groeiende behoefte aan laadmogelijkheden. Voor bedrijven biedt dit een unieke kans om EV-charging niet alleen als service aan te bieden, maar ook als een krachtige marketingtool te benutten. In dit artikel bespreken we diepgaand waarom EV Charging voor bedrijven een uitzonderlijk sterke marketingtool is en hoe u kunt profiteren van deze trend.

1. Versterking van het bedrijfsimago

Duurzaam en Milieubewust

Het aanbieden van EV Charging laat zien dat uw bedrijf duurzaamheid en milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel heeft staan. Dit kan het imago van uw bedrijf aanzienlijk verbeteren. Volgens een onderzoek van Nielsen hecht 66% van de consumenten wereldwijd waarde aan duurzaamheid en is bereid meer te betalen voor producten en diensten van duurzame bedrijven. Door te investeren in EV-charging laat u zien dat uw bedrijf vooruitdenkt en zich inzet voor een beter milieu, wat kan leiden tot een sterker en positiever imago.

Innovatief en Vooruitstrevend

EV Charging is nog steeds een relatief nieuwe technologie. Bedrijven die hierin investeren, worden gezien als innovatief en vooruitstrevend. Dit kan helpen om uw bedrijf te positioneren als een leider in uw sector, altijd op zoek naar nieuwe manieren om te innoveren en te verbeteren. Het is niet alleen een statement over uw huidige stand van zaken, maar ook een signaal aan de markt dat uw bedrijf bereid is te investeren in toekomstgerichte technologieën. (Uw gasten en medewerkers hoeven niet te weten dat Pluq geen investering verlangt en de laadpalen gratis levert, installeert, beheert en onderhoudt).

2. Aantrekken en behouden van klanten

Verbeterde Klanttevredenheid

Klanten die hun elektrische voertuigen bij uw bedrijf kunnen opladen, zullen dit als een extra service beschouwen. Dit verhoogt de klanttevredenheid en kan leiden tot een hogere loyaliteit. Een onderzoek van McKinsey toont aan dat bedrijven met hoge klanttevredenheid een verhoogde kans hebben om klanten te behouden en positieve mond-tot-mondreclame te genereren. Tevreden klanten zijn eerder geneigd om terug te keren en uw bedrijf aan te bevelen aan anderen.

Nieuwe Klanten Aantrekken

Door EV Charging aan te bieden, kunt u een nieuwe doelgroep aantrekken: EV-rijders. Deze groep groeit snel en bestaat vaak uit milieubewuste en technologiegerichte consumenten. Door hen een laadmogelijkheid te bieden, maakt u uw bedrijf aantrekkelijker voor deze doelgroep. Bovendien, aangezien EV-rijders vaak langere tijd nodig hebben om hun voertuigen op te laden, hebben ze meer kans om langer in uw bedrijf te blijven en meer te besteden. Ideaal voor restaurants, winkelcentra en supermarkten.

3. Onderscheidend van de concurrentie

Interessante Verkoopargumenten

In een competitieve markt kan het moeilijk zijn om uw bedrijf te onderscheiden van de concurrentie. Het aanbieden van EV-charging kan een uniek verkoopargument zijn dat u helpt om op te vallen. Dit kan een beslissende factor zijn voor klanten die twijfelen tussen uw supermarkt en een concurrent. Onderzoek van Deloitte suggereert dat bedrijven die unieke klantvoordelen bieden, een significant concurrentievoordeel kunnen behalen. Dat is wel iets om over na te denken.

Verhoogde Zichtbaarheid

EV-laadstations kunnen ook dienen als reclamezuilen voor uw bedrijf. U kunt ze branden met uw logo en bedrijfsinformatie, waardoor ze fungeren als zichtbare herinneringen aan uw merk. Dit verhoogt de zichtbaarheid en kan helpen om uw merk top-of-mind te houden bij consumenten. Bovendien kunnen laadstations strategisch worden geplaatst op locaties met veel verkeer, wat de zichtbaarheid verder vergroot. De laadstations blijven eigendom van Pluq, maar onze white label laadstations kunt u wrappen zoals u wilt.

4. Interne voordelen

Aantrekken van Talent

Net zoals klanten, hechten ook potentiële werknemers steeds meer waarde aan duurzaamheid. Bedrijven die investeren in groene technologieën zoals EV Charging, kunnen aantrekkelijker zijn voor talenten die op zoek zijn naar een werkgever met gedeelde waarden. Volgens een studie van Cone Communications is 64% van de millennials, die een groot deel van de huidige beroepsbevolking uitmaken, minder geneigd te werken voor een bedrijf zonder sterke duurzaamheidspraktijken.

Verhoogde Medewerkerstevredenheid

EV-charging kan ook de tevredenheid van huidige werknemers verhogen. Werknemers die hun elektrische voertuigen op het werk kunnen opladen, zullen dit zien als een waardevolle extra service. Dit kan bijdragen aan een hogere medewerkerstevredenheid en loyaliteit. Bovendien kan het aanbieden van EV-charging een positieve impact hebben op het algehele welzijn van werknemers door hen te ondersteunen in hun keuze voor milieuvriendelijke vervoersopties.

5. Samenwerkingen en partnerschappen

Kansen voor Co-Branding

EV-charging biedt mogelijkheden voor co-branding en samenwerkingen met andere bedrijven. Denk aan partnerschappen met autofabrikanten, energieleveranciers of andere groene bedrijven. Deze samenwerkingen kunnen uw merk versterken en nieuwe marketingmogelijkheden bieden. Co-branding kan leiden tot gedeelde marketingkosten en een groter bereik door toegang te krijgen tot de klantengroepen van uw partners.

Evenementen en Acties

EV-laadstations kunnen ook worden gebruikt als platformen voor evenementen en promoties. U kunt bijvoorbeeld laadsessies combineren met speciale acties, kortingen of evenementen om meer klanten aan te trekken en uw merk te promoten.

Woonwarenhuis Nijhof, een van onze klanten, bood bezoekers afgelopen zomer de mogelijkheid om gratis stroom te laden. Daar werd veel gebruik van gemaakt.

scherm­afbeelding 2024 05 17 om 15.06.01

Kantoorcomplex The Mark in Rotterdam koos voor onze Goede Doelenlaadpaal en steunt daarmee het KWF, dat per laadbeurt 2 cent per kilowattuur krijgt bijgeschreven.

Maar het is ook mogelijk om een laadstation bij een winkelcentrum te koppelen aan een promotie waarbij klanten tijdens het laden korting krijgen in winkels. Dit stimuleert niet alleen het gebruik van laadstations, maar verhoogt ook de omzet van de deelnemende bedrijven.

Conclusie

EV-charging biedt een veelheid aan voordelen voor bedrijven, niet alleen als een service voor klanten, maar ook als een krachtige marketingtool. Door te investeren in EV-laadstations kunt u uw bedrijfsimago versterken, nieuwe klanten aantrekken, u onderscheiden van de concurrentie, en interne voordelen realiseren. Bovendien kunnen samenwerkingen en co-branding mogelijkheden uw merk verder versterken en uw bereik vergroten.

Bij Pluq, charging as a service specialist, helpen we u graag bij het implementeren van EV-charging oplossingen die uw marketingstrategieën versterken. Met ons Charging as a Service-model hoeft u niet zelf te investeren in de infrastructuur; wij financieren, installeren, onderhouden en beheren de laadpalen volledig. U bent volledig ontzorgd en deelt altijd mee in de opbrengst.

Wilt u meer weten over de promotionele mogelijkheden?

Plan een gesprek