We krijgen regelmatig vragen over onze laadstations voor bedrijven. Ondernemers willen weten welk type laders het best past bij hun parkeervoorziening. Ze willen hun medewerkers en bezoekers zo snel mogelijk goede laadinfrastructuur aanbieden. Verblijfsduur blijkt bepalend voor het juiste type laadstation.
Snelladers zijn populair onder ondernemers. Ze zien die imposante bakbeesten met 300 kW of meer graag op hun parkeerterrein staan. “Ze zijn echt indrukwekkend,” zei een vastgoedbeheerder onlangs, “Mijn Polestar is in no-time opgeladen.”
Lees ook: Hoe snel kan een DC-lader een elektrische auto opladen?
Hoewel dat deels te danken is aan de batterij van zijn elektrische auto zelf, rijst de vraag of zo’n krachtige snellader echt noodzakelijk is.
“Beschikken jullie dan niet over snelladers?”, vroeg de vastgoedbeheerder argwanend.
“Natuurlijk hebben we die”, antwoordden we. “Onze Hyper Speeds kunnen 300 kW leveren. Maar wat heb je eraan als je 6 uur op kantoor bent? Dan staat die snellader 5,5 uur niets te doen. Zonde van de tijd en de kosten.”
Hier komt het belang van de gemiddelde verblijfsduur van EV-rijders om de hoek kijken.
Verblijfsduur versus type laadpaal
Een uurtje aanwezig
Stel dat de meeste medewerkers slechts een uur op kantoor aanwezig zijn, dan zou de Pluq Booster (van producent Ecotap) waarschijnlijk een goede keuze zijn. Deze snellader levert 30-60 kW, wat voldoende is om de accu tijdens een vergadering op te laden, zodat de reis kan worden voortgezet.
Anderhalf uur of langer
Als medewerkers langer dan anderhalf uur, of zelfs een hele dag, op kantoor blijven, dan is de Convenience Charger (AC 22 kW van producent Alfen) waarschijnlijk de slimste keuze. Deze biedt een comfortabele laadsnelheid voor EV-gebruikers met een langere verblijfsduur.
Minder dan 30 minuten
De Pluq Hyper Speed (van producent Alpitronic) is een interessante oplossing voor locaties waar EV-gebruikers zeer kort verblijven – denk aan 30 minuten of minder. Dit is iets waar je als locatiebeheerder misschien niet direct aan denkt. Snel lijkt goed, maar in sommige gevallen is een iets lagere laadsnelheid echt de betere keuze.
Het is belangrijk op te merken dat de drie soorten Pluq-laadstations geschikt zijn voor alle merken en modellen van elektrische voertuigen.
Echter, niet elk type laadstation past bij elke locatie.
Grondige analyse van laadgedrag
Een aanvraag begint altijd met een grondige analyse. We onderzoeken de technische aspecten van de locatie en brengen in kaart hoeveel werknemers en bezoekers in hun elektrische auto op jouw locatie arriveren, en waar ze vandaan komen. Op basis van hun rij- en laadgedrag en de data die we al hebben verzameld op honderden locaties maken we een voorspelling van het laadgedrag voor de komende tien jaar. Daarnaast raadplegen we jouw netbeheerder voor alle relevante gegevens met betrekking tot het bedrijf of het gebouw. Hierbij kijken we naar zaken als het energiegebruik, momenten van overcapaciteit op het netwerk en mogelijke piekbelasting.
Al deze aspecten komen terug in ons voorstel dat er gegarandeerd voor zorgt dat jouw parkeerterrein de best mogelijke toekomst tegemoet gaat. De laadsnelheid van de stations past perfect bij jouw locatie en biedt EV-rijders de juiste service.
Natuurlijk houden we ook rekening met kwesties als load balancing en smart charging.
Lees ook: Smart Charging is meer dan technologie; wie slim laadt verspilt geen kostbare tijd meer
Hoewel de ene lader wellicht krachtiger of sneller is dan de andere, zijn ze allemaal gratis en intelligent. Ze zorgen ervoor dat alle activiteiten in het gebouw normaal kunnen doorgaan, terwijl de elektrische voertuigen soepel worden opgeladen op het parkeerterrein.
Met Pluq-laadstations hoef je je als ondernemer nergens zorgen over te maken.